Naftalin a levegőben...

 

Nyár elején elkezdtük első bemutatandó színdarabunk próbáit. Választásunk Heltai Jenő Naftalin c. három felvonásos zenés bohózatára esett. Reméltük, hogy ezzel a habkönnyű                  vígjátékkal    be tudunk robbanni városunk kulturális életébe. Az már kiderült a színészedzések során, hogy társulatunk tagjainak többsége jó énekhanggal rendelkezik. Pavlyás István tanár úr elvállalta a darab zenei részének betanítását, valamint hogy „élőben” zenél az előadásokon.

A nagy kérdés az volt, hogy az évek során elmaradt közönséget hogyan tudjuk visszacsalogatni a művelődési házba? Szerencsére a SIGNAL TV-vel sikerült kölcsönösen jó kapcsolatot kialakítani, és a bemutató előtt két héttel olyan „beharangozó” műsort készítettünk, ami kíváncsivá tette a gyömrői lakosságot színházunk iránt.

A városban sok-sok helyen elhelyeztük a színdarabot hirdető plakátokat, a házakhoz pedig szórólapokat juttatunk el és reméltük a legjobbakat…

A premiert 2008. január 27.-re tűztük ki. A bemutató napján nem voltak kedvezőek az előjelek. Csúnya idő ígérkezett ezen a vasárnapon. Óráról órára rosszabbodott a helyzet, délutánra már igazi orkán tört ki, akkora, hogy áramkimaradások voltak, sőt pl. a Klotild-telep teljes sötétségbe borult. Nos, ennek ellenére, a közönség hosszú sorokban érkezett és –úgy érezzük- nagyon sikeres, felejthetetlen estét szereztünk kedves nézőinknek, akik az ítéletidő ellenére megtöltötték a ház nagytermét.

A darab többi előadásán is hasonló volt a siker. Heteken át szólították meg a nézők színészeinket a gyömrői utcákon, gratulálva a játékhoz és mindenki újabb bemutatókat kért a színháztól.

Az első „írott kritika” is megjelent színházunkról: