FACEBOOK

 

Csiky Gergely:

A nagymama

 

A GyömrőSzínház őszi bemutatójának Csiky Gergely A nagymama című alkotását választotta, mely mű tele van finom humorral, fordulatokban és érzelemben gazdag.

Egy fiatalember franciatanárnak jelentkezik a leánynevelő intézetbe, ahol szerény viselkedésével és helyes pedagógiai elveivel elnyeri az intézet nevelőinek bizalmát. Csak Tódorka Szilárd tanár úr tudja, hogy ez a fiatalember nem más, mint az ifjú Szerémi gróf, az ő régi tanítványa. A fiatal gróf nem vágyik a tanári pályára, elhatározása mögött az intézet egyik szépséges növendéke, Márta áll, akihez ily módon szeretne közelebb kerülni. A botrány elkerülése érdekében Tódorka tanár úr úgy dönt, hogy mindent bevall Szerémi grófnénak, az intézet patrónusának, a fiatalember nagymamájának. A Nagymama meglátogatja az intézetet, hogy fülön csípje unokáját, és helyes irányba terelje, természetesen az unokája boldogságát szem előtt tartva.  A Nagymama saját szomorú története hatására elhatározza, hogy segít a szerelmeseknek.

Vajon sikerül-e a Nagymamának, hogy a fiatalok egymáséi legyenek? Ki tudja-e bogozni a múltbéli igen összekuszált családi bonyodalmakat?  Hogy ki-kire talál rá, s kivel lesz boldog: erről mesél a darab.

 

RENDEZŐ:

KAMARÁS IVETT

 

NAGYMAMA PLAKAT honlap