FACEBOOK

 

ZERKOVITZ BÉLA - SZILÁGYI LÁSZLÓ - HARMATH IMRE
 

CSÓKOS ASSZONY

OPERETT HÁROM FELVONÁSBAN

Éjjel az omnibusz tetején, Van a Bajza ucca sarkán egy kis palota, Gyere, te nímand, Asszony, asszony, csókos asszony,  Asszonykám adj egy kis kimenőt. Ugye ismerősek ezek a dalok? 1926-ban mutatták be először Zerkovitz Béla Csókos asszony operettjét, amelyben többek között ezek a dalok is felcsendülnek.

A Nagytemplom utcában Pünkösdi Katóka, az árva színinövendék fogadására készül a háznépe, ugyanis a Csókos asszony című operett címszerepében hatalmas sikert aratott. Nevelő apja, Kubanek Tóbiás hentesmester és háztulajdonos Katóka és a házban lakó bohém Dorozsmai Pista eljegyzését szervezi titokban. Ebbe a nyüzsgésbe toppan be váratlanul Báró Tarpataky mecénás, aki látta Katókát a délutáni előadásban, és meghívja a lányt a Bajza utcai palotájába, de Katókat elutasítja ezt.  Az eljegyzésre összegyűlt vendégek már csak Dorozsmai Pistára várnak, de ő sehol sincs. 

Nem tudják, hogy a léha vőlegény az éjjel elkártyázta az eljegyzési gyűrűket, ezért elmenekül a ceremónia elől egy privát orfeumi fellépésre. Katóka teljesen összeomlik, és otthagyva mindent, elrohan a Bajza utcába…

Hogy mi fog történni a szerelmesekkel? Vajon a csirkefogó vőlegényből rendes ember lesz? Többek között ez is kiderül a történet végére, miközben kiváló dalokat, táncokat, humoros jeleneteket láthatnak a kedves nézők. 

A történet a békebeli Pesten játszódik, a Józsefvárosban…

Facebook cover csókos