FACEBOOK

 

ZERKOVITZ BÉLA - SZILÁGYI LÁSZLÓ - HARMATH IMRE
 

CSÓKOS ASSZONY

OPERETT HÁROM FELVONÁSBAN

Éjjel az omnibusz tetején, Van a Bajza ucca sarkán egy kis palota, Gyere, te nímand, Asszony, asszony, csókos asszony,  Asszonykám adj egy kis kimenőt. Ugye ismerősek ezek a dalok? 1926-ban mutatták be először Zerkovitz Béla Csókos asszony operettjét, amelyben többek között ezek a dalok is felcsendülnek.

A Nagytemplom utcában Pünkösdi Katóka, az árva színinövendék fogadására készül a háznépe, ugyanis a Csókos asszony című operett címszerepében hatalmas sikert aratott. Nevelő apja, Kubanek Tóbiás hentesmester és háztulajdonos Katóka és a házban lakó bohém Dorozsmai Pista eljegyzését szervezi titokban. Ebbe a nyüzsgésbe toppan be váratlanul Báró Tarpataky mecénás, aki látta Katókát a délutáni előadásban, és meghívja a lányt a Bajza utcai palotájába, de Katókat elutasítja ezt.  Az eljegyzésre összegyűlt vendégek már csak Dorozsmai Pistára várnak, de ő sehol sincs. 

Nem tudják, hogy a léha vőlegény az éjjel elkártyázta az eljegyzési gyűrűket, ezért elmenekül a ceremónia elől egy privát orfeumi fellépésre. Katóka teljesen összeomlik, és otthagyva mindent, elrohan a Bajza utcába…

Hogy mi fog történni a szerelmesekkel? Vajon a csirkefogó vőlegényből rendes ember lesz? Többek között ez is kiderül a történet végére, miközben kiváló dalokat, táncokat, humoros jeleneteket láthatnak a kedves nézők. 

A történet a békebeli Pesten játszódik, a Józsefvárosban…

Facebook cover csokos

 

 

 

 

 

 

REJTŐ JENŐ - EGY GÖRBE ÉJSZAKA

Adott egy házsártos, pénzéhes divatszalon vezető, egy munkamániás divatkreátor, egy egyszerű varrólány, aki mágnás felesége szeretne lenni, két valódi báró, egy ellopott estélyi ruha. Ki kicsoda valójában? Lelepleződnek-e az álruhába bújt emberek? Megkapja-e mindenki méltó jutalmát, vagy büntetését? Rejtő Jenő bohózatát a félreértéseken alapuló szituációk, a gazdag szóviccekkel tarkított jelenetek és a karakterek sokszínűsége miatt fogja imádni a közönség.

 

rejtoflyer