Black Comedy

Mivel társulatunk létszáma menet közben nagyobb lett, mint ahányan a Naftalin-ban  játszottak, újabb darab próbáit kezdtük meg, hogy társulatunk minden tagja lehetőséghez jusson. Választásunk merésznek tűnhetett, hiszen olyan színdarab bemutatására készültünk, ami a színházirodalom egyik legnehezebben eljátszható játéka. A világhírű angol drámaíró, Peter Shaffer Black Comedy című groteszk komédiájáról van szó, amelyben nem csak a siker, hanem a bukás lehetősége is „benne van a pakliban.”

Pokolian nehéz próbasorozat előzte meg a bemutatót. Az a színészjáték, amit a történet szerint két órán át teljes sötétségben történő mozgással kell imitálni, némely hivatásos színésznek is megoldhatatlan problémát jelent. Kis színpadunkon minden centit, a játék minden másodpercét pontosan kiszámítva kellett bepróbálni, ráadásul színészeinknek az angol humor „faarcával” szembenézni a közönség várhatóan hatalmas nevetéseivel, emberpróbáló feladat a szereplők számára. A próbák ennek ellenére jó hangulatban zajlottak. Kíváncsiak voltunk, hogyan fogadja közönségünk ezt a vérbő humorú darabot?

2008. október 12-én mutattuk be a Black Comedy-t. Már az előadás közbeni nyíltszíni tapsok és az elementáris erejű hahotázások jelezték, hogy nagy lesz a siker. A tapsrendet hatalmas vastaps kísérte, közönségünk még nevetéstől könnyes szemekkel így köszönte meg a rengeteg munkával elkészült darabot. A további előadásokat is hasonló siker övezte és a közönség érezhető szeretete mutatta, hogy színházunk továbbra is élvezi a nézők bizalmát, akik között a visszajelzések szerint már a Gyömrőhöz közeli településekről is sok látogató érkezett.

A Régió 4 havi lap meleghangú cikkében emlékezett meg előadásainkról: